390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Donald Trump nem támogatja az országos abortusztilalmat

10perc.hu
2024. 04. 08.
Donald Trump nem támogatja az országos abortusztilalmat

A volt amerikai elnök szerint a döntést a tagállamokra kéne bízni.

Donald Trump volt elnök videóban fejtette ki álláspontját az abortuszról, miután hónapokig ellentmondásos üzeneteket hangoztatott és spekulációk keringtek. A videóban Trump kijelenti, hogy szerinte az abortuszt a tagállamokra kell bízni - közölte az APNews.

"Sokan megkérdezték tőlem, hogy mi a véleményem az abortuszról és az abortuszjogokról" - mondta Trump a Truth Social oldalán közzétett videóban. "Az én álláspontom most az, hogy miután az abortusz mindenki számára legális lett jogi szempontból, a tagállamok szavazással, jogszabályozással vagy mindkettővel fogják eldönteni. És amit eldöntenek, annak a föld törvényének kell lennie - ebben az esetben a tagállam törvényének."

Nem határozott meg ütemtervet arra vonatkozóan, hogy mikor kellene betiltani az abortuszt. Továbbá leírta a jelenlegi jogi helyzetet, amelyben a Roe v. Wade ügyben hozott amerikai Legfelsőbb Bíróság döntését követően a tagállamoknak eltérő korlátozási szabályai vannak.

"Sok állam lesz más. Soknak más lesz a hetek száma, vagy lesznek konzervatívabbak, mint mások, és ez lesz" - mondta. "Végső soron az egész a nép akaratáról szól."


 


Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Donald Trump

További cikkek