Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Halálra ítélték a Yoozoo Games volt vezetőjét

10perc.hu
2024. 03. 22.
Halálra ítélték a Yoozoo Games volt vezetőjét

A sanghaji bíróság pénteken halálbüntetésre ítélte a Yoozoo Games volt vezetőjét, Xu Yaot, amiért 2020 decemberében megmérgezte a cég alapítóját, Lin Qit.

A bíróság megállapította, hogy Xu Yao azért mérgezte meg Lin Qi ételét, mert üzleti vita alakult ki közöttük. Lin Qi 39 évesen, 10 nappal a mérgezés után hunyt el. A rendőrség Xu Yaot Lin Qi halála után néhány nappal őrizetbe vette - közölte az APNews

A bíróság közleménye szerint Xu Yao 2020 szeptember és december között négy másik embert is megbetegített, de ők nem haltak meg, miután Xu Yao mérget tett az irodai italokba. A mérgezések oka kettőjükhöz fűződő vita volt.

A kínai média beszámolói alapján a Yoozoo birtokolja "A Háromtest-probléma" filmjogait, amely egy bestsellerré vált kínai sci-fi trilógia. Xu Yao a trilógiához kapcsolódó üzletágért felelős leányvállalatot vezette. A sajtó 2020 szeptemberében arról számolt be, hogy a cég engedélyt adott a Netflixnek a trilógia adaptációjának elkészítésére.

A Yoozoo Games egy kínai játékfejlesztő cég, amelynek kapcsolatai vannak a Trónok Harca sorozattal és a Netflix új "Háromtest-probléma" című sorozatával is. A más néven Youzu Interactive nevű cég, a "Game of Thrones: Winter Is Coming" című játékot is fejlesztette, amely a TV-sorozat alapján készült.




Főkép forrása:
Freepik (Illusztráció)

További cikkek