394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Csempészek vörös pandát és 86 más állatot akartak kicsempészni Thaiföldről

10perc.hu
2024. 03. 07.

A bangkoki Suvarnabhumi repülőtéren a thaiföldi vámhivatal 87 állatot talált hat indiai állampolgár poggyászában. A csempészek vörös pandát, pamut tetejű tamarin majmot, halászmacskát, szulawei medvekuszkuszt, gyíkokat, kígyókat, madarakat, mókusokat és denevéreket akartak kicsempészni Indiába.

A thaiföldi vámhivatal szerdai közleménye szerint a vörös panda egyike volt annak a 87 állatnak, amelyet hat indiai állampolgár poggyászában találtak. A csempészeket letartóztatták, és több törvényt is megsértettek, köztük a CITES egyezményt- írja a CNN.

A felfedezett állatokat fonott kosarakban, műanyag kádakban és szövettáskákban, nagy kerekes bőröndökben rejtették el

A TRAFFIC, a vadon élő fajok illegális kereskedelme ellen kampányoló civil szervezet szerint 2009 és 2016 között 1346 alkalommal foglaltak le vadon élő állatokat a légi közlekedési ágazatban. Thaiföldről számoltak be a második legtöbb ilyen incidensről a világon.

Kanitha Krishnasamy, a TRAFFIC délkelet-ázsiai irodájának igazgatója elmondta, hogy az egzotikus háziállatok iránti növekvő kereslet miatt egyre több csempész próbál élő vadállatokat bejuttatni Indiába.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek