Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Csempészek vörös pandát és 86 más állatot akartak kicsempészni Thaiföldről

10perc.hu
2024. 03. 07.
Csempészek vörös pandát és 86 más állatot akartak kicsempészni Thaiföldről

A bangkoki Suvarnabhumi repülőtéren a thaiföldi vámhivatal 87 állatot talált hat indiai állampolgár poggyászában. A csempészek vörös pandát, pamut tetejű tamarin majmot, halászmacskát, szulawei medvekuszkuszt, gyíkokat, kígyókat, madarakat, mókusokat és denevéreket akartak kicsempészni Indiába.

A thaiföldi vámhivatal szerdai közleménye szerint a vörös panda egyike volt annak a 87 állatnak, amelyet hat indiai állampolgár poggyászában találtak. A csempészeket letartóztatták, és több törvényt is megsértettek, köztük a CITES egyezményt- írja a CNN.

A felfedezett állatokat fonott kosarakban, műanyag kádakban és szövettáskákban, nagy kerekes bőröndökben rejtették el

A TRAFFIC, a vadon élő fajok illegális kereskedelme ellen kampányoló civil szervezet szerint 2009 és 2016 között 1346 alkalommal foglaltak le vadon élő állatokat a légi közlekedési ágazatban. Thaiföldről számoltak be a második legtöbb ilyen incidensről a világon.

Kanitha Krishnasamy, a TRAFFIC délkelet-ázsiai irodájának igazgatója elmondta, hogy az egzotikus háziállatok iránti növekvő kereslet miatt egyre több csempész próbál élő vadállatokat bejuttatni Indiába.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek