Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Repülőgép hajtóművébe mászott, és meghalt egy utas Salt Lake Cityben

10perc
2024. 01. 03.
Repülőgép hajtóművébe mászott, és meghalt egy utas Salt Lake Cityben

Salt Lake Cityben egy felszálláshoz készülő repülőgép hajtóművébe mászott egy utas, és meghalt.

A hatósági vizsgálat eddigi megállapítása szerint az utas, aki Denverbe szóló érvényes jeggyel rendelkezett, még hétfőn a terminál egyik vészkijáratán keresztül hagyta el az épületet, majd a repülőtér aszfaltjára érve a légbeszívó nyílásnál bemászott egy utasokkal teli gép nagyméretű hajtóművébe.

A felszálláshoz készülő repülőgép motorjai már működtek, és jégmentesítést végeztek, amikor az áldozatot megtalálták, a pilóták gyorsan leállították a motorokat.

A 30 éves férfit a hatóságok már eszméletlenül találták, amikor kihúzták a hajtóműből, megkísérelték az újraélesztést, de az nem járt sikerrel.

Az eset körülményeire és az utas halálára vonatkozó vizsgálat tart, és kiterjed a toxikológiai elemzésre is.

A repülőtéri hatóságokat egy a terminál épületében működő üzlet vezetője értesítette, aki látta, amikor az utas a vészkijáraton keresztül a kifutópályára jutott. A kiérkező biztonsági személyzet a férfi személyes tárgyait, cipőjét és ruháit az aszfalton találták.

Az eset miatt az érintett repülőgép indulását elhalasztották, de Salt Lake City forgalmas nemzetközi repülőterének forgalmát nem akasztotta meg a tragikus incidens Újév napján.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek