Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Karácsonyi ajándékok miatt történt tragédia Floridában

10perc
2023. 12. 29.
Karácsonyi ajándékok miatt történt tragédia Floridában

23 éves nő halt meg, két testvére megsérült.

December 24-én, Karácsony napján történt egy szörnyű tragédia Floridában. Egy családi bevásárlás során két tizenéves testvér vitába keveredett ajándékok miatt. A veszekedés során a 14 éves fiú fegyvert fogott bátyjára, majd nővérük közbeavatkozásakor a fegyvert ráfogta és elsütötte. A 23 éves nő a lövés következtében meghalt, 11 hónapos gyermekét azonban nem érte sérülés.

A 15 éves fiú ezután megtorlásként 14 éves öccsére lőtt rá, aki megsérült, de életét meg tudta menteni.

A floridai hatóságok a 14 éves fiú ellen szándékos emberölés és gyermek elleni erőszak miatt emeltek vádat, 15 éves testvére szándékos emberölés kísérletének vádjával kerül bíróság elé.

A tragédia részletei
A Pinellas megyei rendőrség közleménye szerint a családi bevásárlás során a 14 éves fiú nemtetszését fejezte ki, hogy 15 éves testvére több, illetve nagyobb értékű ajándékot kap. A vitának a család nagyszülei otthonában folytatódott.

Amikor a nővérük közbeavatkozott, a 14 éves fiú fegyvert fogott bátyjára. A nővérük ekkor azt mondta, hogy "karácsony van", és próbálta lezárni a veszekedést. A 14 éves fiú azonban nem hallgatott rá, és elsütötte a fegyvert.

A lövés a 23 éves nőt érte, aki kezében tartotta 11 hónapos gyermekét. A nő a helyszínen meghalt, a gyermek sértetlen maradt. A 15 éves fiú ezután megtorlásként 14 éves öccsére lőtt rá, aki a hasán sérült meg. A fiút kórházba szállították, ahol megműtötték.

A tragédia okai
Az egyik lehetséges magyarázat az, hogy a két fiú között már régóta feszültség volt, ami a karácsonyi ajándékok miatti vita során végleg kirobbant. A tragédia nagy felháborodást váltott ki Floridában. A helyiek aggodalmukat fejezték ki a fegyveres erőszak növekvő problémája miatt.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek