387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Valós veszély a török-izraeli háború? Már egymást terroristázza Erdogan és Netanjahu

10perc.hu
2023. 11. 16.
Valós veszély a török-izraeli háború? Már egymást terroristázza Erdogan és Netanjahu

Az izraeli miniszterelnök a terrorizmus támogatásával vádolta meg a török elnököt, aki terrorista államnak nevezte Izraelt.

"Izraelt terrorista államnak nevezi, valójában pedig a Hamász terrorállamát támogatja" - jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Franklin Grahammel, Samaritan's Purse amerikai keresztény segélyszervezet elnökével tartott megbeszélése után.

Az izraeli kormányfő kifakadása érthető, ugyanis Erdogan szerdán úgy fogalmazott, hogy "az Egyesült Államok és a nyugati országok feltétlen támogatásával Izrael 40 napja követ el szünet nélkül mészárlásokat a Gázai övezetben”. A török elnök állami terrorizmussal vádolta Izraelt.

A Hamászt a török elnök már többször is szabadságharcos, ellenálló mozgalomnak nevezte, míg az iszlamista szervezetet az EU és az Egyesült Államok is terrorszervezetnek tekinti. Eli Kohen izraeli külügyminiszter úgy reagált, hogy "Izrael nem hagyja magát kioktatni olyasvalakitől, aki ádáz terroristákat lát vendégül és terrorszervezeteket támogat". Mint mondta, a török elnök eltorzítva mutatja be a valóságot és újfent a történelem rossz oldalán áll.

Főkép forrása:
BBC
Címkék:
#Háború

További cikkek