391.63 Ft

367.66 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Bidennek és Netanjahunak üzent a túszul ejtett magyar lányok édesanyja

10perc.hu
2023. 11. 07.

Azt kérte tőlük, hogy ha a lányait nem képesek kiszabadítani a Hamász fogságából, akkor küldjék be őt is, hogy meg tudja fogni a kezüket és el tudja mondani nekik, hogy minden rendben lesz.

Pontosan egy hónap telt el azóta, hogy a Hamász bestiális terrortámadást indított Gázából Izral délnyugati része ellen. A Manson-család rémtetteit idéző mészárlás során 1400 embert gyilkoltak meg és több mint 240 túszt ejtettek, köztük – ma már tudjuk – öten magyar állampolgárok (is). Az ATV-nek most nyilatkozott annak a két elrabolt magyar lánynak az édesanyja, akikről elsőként derült ki október végén, hogy magyar állampolgárok és a Hamász fogságába estek.

Hétfőn az elrabolt magyar lányok édesanyja, Majan Zin Joe Biden amerikai elnöknek és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek üzent, arra kérve őket, hogy ha a lányait nem képesek kiszabadítani a Hamász fogságából, akkor küldjék be őt is, hogy meg tudja fogni a kezüket és el tudja mondani, hogy minden rendben lesz. Majan Zin erről az ATV Ostrom című műsorában beszélt, amit az alábbi videón láthatnak 6.42-től.


Az édesanya elmondta: az izraeli hatóságok minden információt megosztanak vele, amit a lányairól tudni lehet, de egyelőre érdemi tudásuk nincs a tartózkodási helyükről és az állapotukról. Majan Zin, hozzátette: lányai volt férjénél tartózkodtak egy Gáza-közeli kibucban, amikor a Hamász támadást indított Izrael ellen. Édesapjukat, annak élettársát és az ő fiát brutálisan meggyilkolták, a lányokat pedig magukkal hurcolták Gázába.

A lányok egy átlagos este lefeküdtek a családjukkal együtt, és másnap arra ébredtek, hogy elszabadult a pokol, és ők azóta is ebben a pokolban élnek – idézte fel az eseményeket az édesanya. A terrortámadás során az elkövetők Facebook live videót készítettek, amin azt lehetett látni, hogy Noamot, Majan Zin volt férjét lábon lövik és élettársa 17 éves fiát csalinak használják a többi lakó kicsalogatása során, mielőtt őket is brutálisan meggyilkolták volna.


A Hamász fegyveresei több mint 240 túszt tartanak fogva    Fotó: BBC 


Majan Zin abból merít erőt, hogy lehetségesnek tartja, hogy a lányai látják ezt az interjúját és más interjúit is, ha a terroristák megmutatják nekik – hangzott el. De ha egyedül van, nem tud olyan erős maradni, mint amilyennek mutatja magát – tette hozzá.

Az elrabolt magyar lányok édesanyja most a lányaiért próbál erős maradni, hogy tudják, hogy egy erős édesanyjuk van, akire támaszkodhatnak, ha hazajönnek. Majan Zin már altatókkal sem tud aludni, csak azért eszik, mert tudja, hogy ennie kell és csak azért él, hogy a lányainak ott legyen, ha szükségük van rá.

Majan Zin megköszönte a magyar embereknek, akik harcolnak érte és a lányaiért. Azt is elárulta, hogy igyekszik a lányától maradt emlékeivel körülvenni magát. Azt üzeni lányainak, hogy tegyék azt, amit mondanak nekik, és ha vannak a közelükben kisgyerekek, akiknek tudnak segíteni, akkor segítsenek nekik.

Főkép forrása:
X (Twitter)

További cikkek