Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Putyin minden pénzt elvesz attól az orosz sportolótól, aki semlegesként indul a párizsi olimpián

10perc.hu
2023. 09. 22.
Putyin minden pénzt elvesz attól az orosz sportolótól, aki semlegesként indul a párizsi olimpián

A NOB még nem is döntött az orosz sportolók sorsáról, az orosz elnök már előre megfenyegette sajátjait.

Az orosz állam nem fizet pénzdíjat azoknak az orosz sportolóknak, akik semlegesként indulnak a jövő nyári párizsi olimpián. A moszkvai bejelentés az Állami Duma Testnevelési és Sportbizottságának tanácskozásán hangzott el Azat Kadirov, a sportminiszter első helyettese részéről – írta az economx.hu. A testületi ülésen azt is közölték, hogy a 2024-es ötkarikás játékok kapcsán 882,2 millió rubelt – mintegy 3,3 milliárd forint – különítettek el az orosz sportolók részére.

Az állásfoglalás még azelőtt született meg, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végleges döntést hozott volna az orosz versenyzők – akár kizárólag semleges színekben megvalósuló – párizsi olimpiai részvételéről, amelyet egyelőre kérdésessé tesz Oroszország ukrajnai háborúja.

A NOB tavaly február 28-án azt javasolta a nemzetközi sportszövetségeknek, hogy akadályozzák meg az Ukrajna ellen háborút indító Oroszország és a konfliktusban őt támogató Fehéroroszország sportolóinak a nemzetközi versenyeken való részvételét. Idén márciusban a NOB végrehajtó bizottsága viszont azt indítványozta, hogy az orosz és fehérorosz sportolókat semleges státuszban engedjék vissza a sport világába, de csak azokat, akik nyilvánosan nem támogatták az ukrajnai háborút, és nem állnak kapcsolatban a fegyveres erőkkel vagy a nemzetbiztonsági szervekkel.

Főkép forrása:
kremlin.ru

Hirdetés

További cikkek