Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Az ukrán hadsereg újabb rést ütött az orosz pajzson, már Melitopol felé nyomulnak előre

10perc.hu
2023. 08. 31.
Az ukrán hadsereg újabb rést ütött az orosz pajzson, már Melitopol felé nyomulnak előre

Az ukránok elfoglalták a zaporizzsjai Robotine falut, az oroszok egyelőre nem tudják megállítani a kijevi erőket.

Az ukrán csapatok folytatják az előrenyomulást Robotine mellett, Zaporizzsja megyében – olvasható az ukrán vezérkar közleményében. A tájékoztatás szerint a hosszú időn keresztül megmerevedett frontot sikerült megtörni a robotinei sikerrel, és az ukrán katonák most a település déli részénél haladnak tovább.

Az ukránok már Verbove felé tartanak, Robotinétől nagyjából tíz kilométerre. Az ellentámadás iránya azt sejteti, hogy az ukránok a déli Melitopol város megtámadására készülnek erről a the Kyiv Independent írt.


Az ukrán csapatok folytatják az előrenyomulást Robotine mellett, Zaporizzsja megyében     Fotó: CNN


Melitopol az oroszok déli hadseregcsoportjának a központjaként működik, illetve fontos logisztikai csomópontként. A város elfoglalásával Oroszország számára szinte lehetetlenné válna a szárazföldön utánpótlást küldeni a Krím félszigetre.

Moszkva a hírek szerint azon van, hogy megállítsa a Robotinénél elindult ukrán előrenyomulást, de egyelőre nem jártak sikerrel. Az Institute for the Study of War (ISW) korábban egy jelentésében arról írt, hogy Oroszország a gyalogság hiánya miatt – ami hosszabb távon súlyos problémát okozhat a csatamezőn – légideszantegységeket vezényelt át Robotine védelmére, de a terület így is ukrán kézre került.

Főkép forrása:
Telegram

További cikkek