386.00 Ft

356.35 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Párizs meglépte! Eltűnnek az elektromos rollerek a francia fővárosból! Szerintetek jó döntés mindez?

10perc.hu
2023. 08. 27.
Párizs meglépte! Eltűnnek az elektromos rollerek a francia fővárosból! Szerintetek jó döntés mindez?

Megkezdődött Párizsban a bérelhető elektromos rollerek kivonása a forgalomból, a hónap végére a francia főváros lesz az első európai főváros, ahol betiltják ezeket a járműveket.

A párizsiak áprilisban népszavazáson döntöttek a bérelhető elektromos rollerek betiltásról. Az 1,3 millió választásra jogosult közül csak 103 ezren vonultak az urnákhoz, azaz a részvétel 7,46 százalékos volt, de 90 százalékuk a betiltás mellett voksolt. Anne Hidalgo polgármester még a szavazás előtt elkötelezte magát arra, hogy mindenképpen tiszteletben tartja a voksolás eredményét, bármi is legyen az. A párizsi városvezető maga is a betiltás mellett kampányolt.

A szabadon bérelhető elektromos meghajtású rollerek négy évvel ezelőtt jelentek meg a francia utcákon: mintegy 2 millióan saját tulajdonú rollert használnak, több százezren pedig a bérelhető változatokkal közlekednek a nagyvárosokban. Párizsban mintegy 15 ezer bérelhető roller üzemel, amelyeket három szolgáltató (Lime, Tier és Dott) működtet, és mintegy 400 ezren használják azokat. A szolgáltatók szerződése augusztus 31-én jár le, így szeptembertől Párizs lesz az első európai főváros, ahonnan teljesen kitiltják a bérelhető elektromos rollereket.

Főkép forrása:
Pixabay
Címkék:
#Párizs

További cikkek