Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Agyonlőtt a parancsnokuk két Wagner-katonát, mert nem támogatták Prigozsin felkelését

10perc.hu
2023. 07. 19.
Agyonlőtt a parancsnokuk két Wagner-katonát, mert nem támogatták Prigozsin felkelését

A gyilkosságok elkövetője a 35 éves Jaroszlav Sehovcov, a zsoldos magánhadsereg egyik vezető beosztású katonája.

Kivégeztek két Wagner kötelékébe tartozó katonát, mert nem támogatták a Prigozsin által kirobbantott puccskísérletet – írja az RTL. A két férfit a zsoldos magánhadsereg katonái lőtték agyon. A jelentések szerint már sikerült őrizetbe venni az elkövetőt: a gyilkosságok elkövetője a 35 éves Jaroszlav Sehovcov, a Wagner egyik vezető beosztású katonája.

A holttesteket a Voronyezs-Luhanszk autópálya közelében találták meg – ezt az útvonalat használta a Wagner is, amikor június végén megindult Moszkva felé. Az áldozatoknál semmiféle személyazonosító okmány nem volt. Az orosz sajtó később arról írt, hogy az elkövetéssel gyanúsított férfi be is vallotta a gyilkosságokat, mondván, hogy a két férfi nem támogatta a Prigozsin féle puccskísérletet.


A Wagner megkezdte az áttelepülést Fehéroroszországba      Fotó: BBC/Reuters


A BBC közben arról írt, hogy a Wagner-csoport tagjai leeresztették az orosz zászlót dél-oroszországi bázisukon, és Fehéroroszországba tették át a székhelyüket. A műholdfelvételek alapján körülbelül 300 sátrat állítottak fel Tselben két hét alatt.

Fehéroroszország vezetője, Alekszandr Lukasenka azt mondta, a Wagner „jelenleg táborokban tartózkodik” az országban. „Ha Fehéroroszországnak szüksége van rájuk, azonnal felszólítjuk a Wagner katonai magánvállalatot, hogy védje meg a nemzetet” – tette hozzá Lukasenka.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek