386.00 Ft

356.35 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Lángokban áll Párizs! Zavargások törtek ki, miután a rendőrök lelőttek egy 17 éves fiút

10perc.hu
2023. 06. 28.
Lángokban áll Párizs! Zavargások törtek ki, miután a rendőrök lelőttek egy 17 éves fiút

A fiút azért lőtték le, mert a felszólítás ellenére sem állt meg az autójával, Gérald Darmanin francia belügyminiszter rendkívül sokkolónak nevezte a történteket.

Zavargások törtek ki szerdára virradóan Párizsban, miután a rendőrök a város egy külvárosi részén ellenőrizni akartak egy 17 éves fiút, ám az a rendőri felszólítás ellenére sem állt meg autójával, így az egyenruhások lelőtték.

Az esetről több videófelvétel is kering az interneten, az egyiken például azt lehet látni, ahogy a rendőrök fegyvert fognak a sofőrre, majd hallani lehet, ahogy eldördül egy fegyver. A kocsi ezután egy ütközés következtében megállt. Az autót vezető Naël M. meghalt, halálát a mellkasát ért találat okozta. A lövést leadó rendőrt gyilkosság gyanújával őrizetbe vették - írta a 24.hu.


A rendőrök lelőttek egy 17 éves fiút    Fotó: BBC/Reuters


A francia főváros rendőrfőnöke azt nyilatkozta az esettel kapcsolatban, hogy "a rendőr cselekedete kérdéseket vet fel, majd hozzátette, valószínűleg veszélyben érezte magát, amikor lövést adott le".

Francia sajtóértesülések szerint a rendőrök azt gyanították, hogy a tinédzser feléjük hajt az autójával és meg akarja őket sebesíteni. A két egyenruhás megpróbálta megállítani az autót, de nem jártak sikerrel, a fiú pedig nem tett eleget a felszólításnak, így közelről lőttek rá, amikor tovább akart hajtani. Az autóban a sofőrön kívül még ketten ültek: egyiküknek sikerült elszökni a helyszínről, a másik kiskorút azonban letartóztatták – számolt be az ATV.


Az eset után Párizs nyugati oldalán zavargások törtek ki az éjszaka a rendőri erőszak miatt. A tüntetők több autót és kukát is felgyújtottak, emellett a helyi rendőrségnél is tüzet gyújtottak. A hatóságok könnygázzal oszlatták fel a tömeget, akik barikádot is állítottak. A demonstráció során 20 embert vettek őrizetbe.

A 17 éves fiú családjának az ügyvédje eközben azt közölte, hogy törvénytelen védekezés történt, és a rendőr "hidegvérrel végzett a fiatal férfival". A gyászoló család panaszt nyújtott be a rendőrség ellen hazugság miatt, mert először azt állították, hogy a fiú el akart hajtani az autóval.

Főkép forrása:
BBC/Reuters
Címkék:
#Párizs

További cikkek