Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Ukrán ellentámadás: rejtélyes módon hullanak az oroszok és szövetségeseik parancsnokai

10perc.hu
2023. 06. 15.
Ukrán ellentámadás: rejtélyes módon hullanak az oroszok és szövetségeseik parancsnokai

Furcsa körülmények között sérült meg Ukrajnában a csecsen erők vezetője, Adam Delimhanov, valamint elhunyt az a Szergej Gorjacsov tábornok, akikről nagyon hallgat Moszkva.

Javában tart az ukrán ellentámadás első hulláma, és továbbra is folynak a másik fél folyamatos megsemmisítéséről szóló kommunikációs műveletek. Ugyanakkor kiderült a BBC tudósításából, hogy Moszkva két nagyon fontos katonai parancsnokának sorsáról nem hajlandó nyilatkozni.

Feltehetően ukrán légicsapásban megsérült Adam Delimhanov csecsen származású orosz parlamenti képviselő, a Mariupolt elfoglaló csecsen alakulatok vezetője. Ramzan Kadirov csecsen vezető közösségi oldalán felszólította az ukrán titkosszolgálatot, hogy adjon információt Delimhanov hollétéről, miután rakétát lőttek ki rá.


Ukrán légicsapásban megsérült Adam Delimhanov, a Mariupolt elfoglaló csecsen alakulatok vezetője     Fotó: BBC


Kadirov egyenesen pénzjutalmat ajánlott fel, ha bárki információt ad számára arról, hol lehet Delimhanov, akiről már elterjedt, hogy meghalt. Ezt Moszkva igyekezett sietve cáfolni. Az orosz Zvezda tévécsatorna szerint Delimhanov él és virul, az orosz parlament alsóházának egyik képviselője beszélt is vele, ám azt ők is elismerték, hogy a csecsen parancsnok valamilyen sérülést elszenvedett Ukrajnában.

Amíg kiderül, mi lett Delimhanov sorsa, egy másik orosz vezető, Szergej Gorjacsov tábornok is életét vesztette állítólag Ukrajnában egy rakétatámadásban. Ezt a Kreml azóta sem erősítette meg – igaz, legalább nem tagadja –, viszont a helyi orosz vezető, Vlagyimir Rogov részvétét fejezte ki Gorjacsov családjának.

Főkép forrása:
BBC

További cikkek