Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Már a múlté a lengyel-magyar barátság? Nekiment a magyar kormányfőnek egy lengyel tábornok

10perc.hu
2023. 06. 12.
Már a múlté a lengyel-magyar barátság? Nekiment a magyar kormányfőnek egy lengyel tábornok

Waldemar Skrzypczak szerint elég időt adott a NATO Magyarországnak, hogy észhez térjen, de ha tovább zsarolja a szövetséget Orbán Viktor, ki kell zárni a magyarokat.

Durván beszólt Orbán Viktornak a lengyel szárazföldi erők egykori parancsnoka. Waldemar Skrzypczak lengyel tábornok az Ukrinformnak adott interjút, ami során azzal vádolta meg hazánkat, hogy Oroszországgal szimpatizál, valamint megkérdőjelezte a szövetségen belüli konszenzus lehetőségét is.

"A NATO elég időt adott Magyarországnak, hogy észhez térjen. Ha Magyarország Putyin oldalán áll, akkor fel kell mutatni nekik a »sárga lapot«, és meg kell mondani nekik: ha nem változtatnak álláspontjukon, ki lesznek zárva a NATO-ból" - tette hozzá Skrzypczak.


Waldemar Skrzypczak lengyel tábornok kizáratná Magyarországot a NATO-ból     Fotó: wyborcza.pl


A tábornok kiemelte: "nem lehet, hogy Magyarország az egész szövetséget terrorizálja, meg kell állítani a magyar zsarolás a NATO-ban. Ha Orbán Viktor zsarolni akarja a NATO-t, akkor Magyarországot ki kell zárni a szövetségből".

 Arról is beszélt a tábornok, hogy a magyar miniszterelnök álláspontja árt a NATO egységének, így "világossá kell tenni Budapest számára, a NATO-val vagy ellene van" - szemlézte az interjút az Index.

Főkép forrása:
miniszterelnok.hu

További cikkek