391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

A háború kegyetlen valósága – Kijevben már kisgyermek áldozata is van az oroszok bombázásának

10perc.hu
2023. 06. 01.
A háború kegyetlen valósága – Kijevben már kisgyermek áldozata is van az oroszok bombázásának

A Wagner kivonulásával jelentősen csökkentek az orosz erők rohamai Bahmutnál, ahol emiatt átmenetileg szünetelnek a harcok.

Csütörtökön ismételten megszólaltak a légvédelmi szirénák Kijevben, a bombázásban az oroszok lakóépületeket és egy kórházat is eltaláltak – írta a Guardian. Az ukrán főváros újabb hivatalos tájékoztatást adott ki, eszerint a támadásoknak egy kiskorú és két felnőtt halálos áldozata van. 12 ember megsérült, a sérültek között is egy gyerek van.

Ugyanakkor szigorú vizsgálat indult, miután egyes beszámolók szerint azért halhatott meg három ember Kijevben, mert hiába próbáltak bejutni egy óvóhelyre, zárva találták azt. A három halálos áldozat között van a jelentések szerint egy édesanya és gyermeke.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők szárazföldi erőinek parancsnoka az Ukrajinszka Pravda hírportálnak elmondta, megváltozott a Donyeck megyei Bahmut városánál a hadművelet formátuma, átmenetileg szünetelnek a harcok a romvárosban. Jelentősen csökkentek az orosz erők rohamai.


Az elmúlt napokban az ukrán alakulatok felfüggesztették az előrenyomulást a szárnyakon Bahmutnál      Fotó: BBC


Első pillantásra úgy tűnik, hogy az ellenség felhagyott a támadó hadműveletek folytatásával a térségben, de ez nem felel meg a valóságnak. Átmenetileg megváltozott a hadművelet formátuma a Wagner orosz zsoldoscsoport alakulatainak kivonása, orosz reguláris, köztük légideszant alakulatokkal való felváltása nyomán.

Az elmúlt napokban az ukrán alakulatok felfüggesztették az előrenyomulást a szárnyakon, mivel ott más fontos feladatokat láttak el. „Csoportunk parancsnoksága megfelelő intézkedéseket hoz egységeink harcképességének helyreállítása és az ellenséges szándékok meghiúsítása érdekében” – fűzte hozzá Szirszkij.

Főkép forrása:
The Guardian/EPA

További cikkek