Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Egyre jobban eldurvul az immár drónokkal vívott háború

10perc.hu
2023. 05. 09.
Egyre jobban eldurvul az immár drónokkal vívott háború

Az oroszok ismételten Kijevet és Ogyesszát, az ukránok pedig a Krím-félszigetet támadták nagy erőkkel.

Úgy tűnik, a már nagyon beígért ukrán ellentámadásig mindkét fél főleg a drónok bevetését szorgalmazza. Robbanások egész sorozata rázta meg a krími Szevasztopol környékét a hétvégén. Egy krími tisztségviselő szerint Ukrajna áll a támadások mögött, amelyet drónokkal hajtottak végre – írja a Task & Purpose haditechnikai portál.

Mihail Razvozsajev, Szevasztopol kormányzója úgy nyilatkozott, tíz drónt sikeresen megállítottak, amelyek közül három kifejezetten a kikötővárosban lévő helyszíneket vette célba. A közösségi médiában közzétett bejegyzések szerint azonban több robbanás is történt a félszigeten található katonai létesítmények körében.

Oroszország ezzel szemben kiterjedt légitámadás-sorozatot indított Kijev és több más ukrajnai terület ellen - közölték ukrán tisztségviselők. Három ember megsérült a kijevi Szolomjanszkij kerületben történt robbanásokban, két másik pedig Szvjatosin kerületben a lezuhanó dróndaraboktól. A kijevi katonai közigazgatás közlése szerint összesen 30 pilóta nélküli légi járművet észleltek és lőttek le a főváros légterében.

Főkép forrása:
BBC

További cikkek