Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Szedi az áldozatait a legújabb jégkorszak az Egyesült Államokban

10perc.hu
2022. 12. 27.
Szedi az áldozatait a legújabb jégkorszak az Egyesült Államokban

A mentésbe a Nemzeti Gárda több száz embere is bekapcsolódott, a rendőrségnek tegnap estig 500 alkalommal kellett bajba került emberek segítségére sietnie.

Az Egyesült Államokban már több mint 50 ember halt meg a téli viharokban. Csak New York államból 27 halálos áldozatról számoltak be hétfőn késő este, a hófúvás otthonokat zárt el, a mentőegységek közlekedése akadozik. A leghidegebbet, mínusz 22 Celsius-fokot Észak-Dakota államban mérték.

Csak Buffalo városában húszan veszítették életüket. A hatóságok előzetesen arra hívták fel a figyelmet, hogy a korábban közölteknél jóval több halálos áldozattól tartanak, mert sokakról nem tudnak azok közül, akik otthonukban rekedtek, vagy az utakon autójukba szorultak.

Az Erie-tó mellett Buffalo repülőterét több mint 110 centiméter hó borította, a légi forgalom eredetileg hétfőig tartó leállítását meghosszabbították kedd reggelig. Egy métert meghaladó hó hullott Michigan állam egyes részein is.


Ohio államban a hóval borított autópályán 40 jármű rohant egymásba     Fotó: MeteoNews 24


Egyes otthonokban lassan 72 órája el vannak zárva az emberek a külvilágtól áram nélkül, mert az időjárási körülmények megnehezítik a mentőegységek mozgását. A mentésbe a Nemzeti Gárda több száz embere is bekapcsolódott, a rendőrségnek több mint 500 alkalommal kellett bajba került emberek segítségére sietnie.

Az elmúlt napok téli vihara további 10 ember halálát okozta Ohio államban, ahol a hóval borított autópályán 40 jármű rohant egymásba. Halálos balesetek voltak Kansas, Missouri és Kentucky államban, Vermontban lezuhanó faág sújtott halálra egy embert, míg Wisconsinban egy ember vízbe fulladt, mert beszakadt alatta egy folyó jege.

Főkép forrása:
MeteoNews 24

További cikkek