Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Büntetőperbe fogják Donald Trumpot? Elszámoltatnák a Capitolium ostroma miatt a volt elnököt

10perc.hu
2022. 12. 20.
Büntetőperbe fogják Donald Trumpot? Elszámoltatnák a Capitolium ostroma miatt a volt elnököt

Az amerikai Képviselőház 2021. január 6-i eseményeket vizsgáló, demokrata többségű bizottsága bűnvádi eljárást javasol a republikánus politikus ellen.

Véget ért az amerikai Képviselőház 2021. január 6-i eseményeket vizsgáló bizottság 18 hónapos működése. A vizsgálatuk úgy zárult, hogy a Capitolium ostroma miatt azt javasolják az igazságügyi minisztérium számára, hogy indítson bűnvádi eljárást Donald Trump ellen.

A demokrata többségű testület javaslata alapján kormányellenes szervezkedéssel, valamint lázadás szításával, segítésével, támogatásával, és felbujtással kellene megvádolni a volt elnököt, valamint azzal, hogy akadályozta a Kongresszus hivatali működését.

A bizottság megállapítása szerint ugyanis a volt elnök tevékenyen hozzájárult a 2021. január 6-i zavargásokhoz, amelynek során tüntetők Washingtonban betörtek a törvényhozás épületébe, a Capitoliumba.

A vizsgálóbizottság Donald Trumpra vonatkozó javaslata nem kötelező érvényű, a 154 oldalas jelentést eljuttatják az igazságügyi minisztériumhoz, arról, hogy indul-e bűntetőeljárás, a törvények értelmében Merrick Garland igazságügyi miniszter dönt.

Főkép forrása:
The White House
Címkék:
#Donald Trump

További cikkek