Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Nem merte felrobbantani magát a párizsi merénylő, majd hazudott erről az Iszlám Államnak

10perc.hu
2022. 03. 31.
Nem merte felrobbantani magát a párizsi merénylő, majd hazudott erről az Iszlám Államnak

Salah Abdeslam, a 2015. november 13-i, 131 halálos áldozatot követelő párizsi iszlamista merényletsorozatot végrehajtó terrorkommandó egyetlen életben maradt elismerte, hogy a támadáskor az utolsó pillanatban meggondolta magát, és úgy döntött, mégsem robbantja fel magát a testére erősített robbanóövvel.

Kiderült, amit már korábban is sejteni lehetett, a 2015. novemberi párizsi merényletsorozatot elkövető terroristák egyetlen túlélője önmaga döntött arról, nem robbantja fel magát. "Lemondtam arról, hogy bekapcsoljam az övemet, nem gyávaságból, nem félelemből, hanem mert nem akartam, ez minden" – mondta el Salah Abdeslam.

A párizsi bíróság előtt először nem akart megszólalni a 32 éves iszlamista, ám végül meggondolta magát, és két óra hallgatást követően beszélni kezdett. Igaz, egyedül Claire Josserand-Schmidtnek, a túlélőket képviselő egyik ügyvédnőnek válaszolt a fővádlott.

Megerősítette: maga döntött úgy, hogy nem robbantja fel magát. Arra a kérdésre, hogy az Iszlám Állam terrorszervezethez intézett levelében írtak, miszerint a robbanóöv nem működött, hazugság volt-e Abdeslam részéről, a vádlott elmondta: "Igen, ez történt. Szégyelltem magam, amiért nem csináltam végig. Féltem a többiek tekintetétől. Csak 25 éves voltam. Egyszerűen szégyelltem magam."

Főkép forrása:
France24
Címkék:
#Párizs

További cikkek