Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Újabb hidegfront – viharokkal, széllel, kevés napsütéssel

10perc.hu
2021. 08. 23.
Újabb hidegfront – viharokkal, széllel, kevés napsütéssel

Vélhetően nem ebben reménykedtünk az utolsó nyári hetünkben… Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján újabb hidegfront érkezik hazánkba, ami péntekig alaposan lehűti majd hazánk hőmérsékletét.

Ma a nap nagy részében jórészt erősen felhős, vagy borult lesz az ég, így többfelé várható eső, zápor, főleg az Alföldön néhol zivatar. Késő délutántól északnyugat felől csökkenni, szakadozni kezd a felhőzet, a csapadék is megszűnik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között alakul, de délkeleten, keleten 27, 33 fok is lehet.

Kedden reggel, kora délelőtt kelet felé távozik a front, de mögötte még több helyen alakul ki napközben záporeső, elsősorban északkeleten helyenként zivatar. Megélénkül, többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél. A nappali maximumok 22 és 27 fok között alakulnak.

Szerdán az ország nagyobb részén többnyire erősen felhős időre van kilátás, inkább csak rövidebb napos időszakok várhatók, és elszórtan alakul ki záporeső, néhol esetleg zivatar is lehet. Napközben 18-24 fokig melegszik a levegő.

Csütörtöktől egészen a hét végéig mindennap erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. A minimumhőmérséklet 6-13, a maximumhőmérséklet 21-26 fok között valószínű. Pénteken többfelé várható zápor, helyenként zivatar, napközben 18-24 fokig melegszik a levegő.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek