Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Jöhet bármilyen válság, a VOLT, a Balaton Sound és a Sziget csillagászati árait kifizetik a fesztiválozók

10perc.hu
2022. 09. 02.
Jöhet bármilyen válság, a VOLT, a Balaton Sound és a Sziget csillagászati árait kifizetik a fesztiválozók

Egy most nyilvánosságra került felmérés szerint 40 ezer forintot költenek a fiatalok átlagosan egy többnapos zenei rendezvény alatt.

Noha egy ideje másról sem szólnak a hírek, hogy elszabadultak az energiaárak, ha megszűnik az árstop az üzemanyagon és az élelmiszereken, az egekbe szöknek majd az árak, a legnagyobb hazai fesztiválokon való költésen ez abszolút nem látszik.

A BME Egyetemi Napok Fesztiválkutatásából az is kiderült, hogy a fiatalok több mint fele szülői forrásból jár fesztiválozni évente jellemzően 1-2 alkalommal, melyeken egyenként átlagosan 39.312 forintot költenek el, közel nyolcezer forinttal többet, mint amit havonta költenek átlagosan szórakozásra. A fiatalok inkább bérletet vesznek, a legfontosabb elemeknek pedig a hangulatot és a zenei kínálatot tartják egy fesztiválon.

Ami a fogyasztási szokásokat illeti, az ásványvíz után a többség tömény italokat, majd bort vagy fröccsöt és sört fogyaszt. Utóbbi árát a válaszadók zöme 400-500 forint közé árazná be. Kiderült az is, az italokért a VOLT-on, a Szigeten és a Balaton Soundon kell a legtöbbet fizetni a pultokban. Ez a három fesztivál a legdrágább, 1850 forint 4 cl vodka, de itt kell a legtöbbet fizetni egy energiaitalért is, egész pontosan 1100 forintot.



A Campus és az Efott a jobban megfizethető kategóriába tartozik, a BME Egyetemi Napok pedig a legolcsóbb helyszínnek számít a fesztiválok körében. Utóbbi rendezvényen a folyóbor decije mindössze 300 forint, 4 cl keserű csak 800 forint, egy korsó csapolt sörért pedig 700 forintot kell fizetni, ami egy fesztiválon kifejezetten olcsónak számít 2022-ben.

A magyar fellépők közül a legtöbb válaszadó kedvence Krúbi volt, majd Dzsúdló, Halott Pénz, Valmar, Carson Coma és Wellhello. Megfigyelhető, hogy a top 6 névből négyen az utóbbi időkben tettek szert hatalmas népszerűségre, míg a másik két zenekar több éve vezeti a magyar top fellépők listáját.

Főkép forrása:
MTI/Mónus Márton

További cikkek