Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Kalandra fel! Indul a roham a nyári táborokért!

10perc.hu/Kun Mónika
2021. 04. 22.
Kalandra fel! Indul a roham a nyári táborokért!

Jelenleg mintegy több száz különböző témájú tábor közül válogathatnak az érdeklődők a vakáció idejére az ország számos pontján, ráadásul a hírek szerint sehol sem kell emelkedő árakra számítani.

Pár napja indult csak el az alsós jelenléti oktatás, máris nagyon nagy a kereslet a nyári táborok iránt. A nyelv és a különböző sporttáborok állnak az érdeklődések középpontjában, de népszerűek a vándor- illetve a különböző szabadban szervezett kézműves táborok is. A szervezők szerint most érdemes foglalni a táborhelyeket, ugyanis anyagi veszteség senkit sem érhet, mert a foglalókat akkor is mindenkinek visszaadják, ha mégsem lehet megtartani az adott tábort.

Jelenleg mintegy több száz különböző témájú tábor közül válogathatnak az érdeklődők a vakáció idejére az ország számos pontján. A legtöbben szabadtéri programokkal egészítik ki a gyerekek elfoglaltságát, hiszen maszkot – a jelenlegi szabályok értelmében – majd a táborokban is kell hordani. „Sőt a higiénés szabályokat is szigorúan be kell tartani, így a gyerekek testhőmérsékletét minden reggel ellenőrzik majd” – mondta Szőnyi Anikó táborszervező.



A gyerekek többsége sajnos hónapok óta bezárva éli az életét, a barátokkal szinte egyáltalán nem tartják csak interneten a kapcsolatot. Kalandokban és új élményekben viszont nem lesz hiány. Biztos, hogy minden táborban próbálnak az adott tematika mellett a testi kikapcsolódásra és rengeteg vidám csoportos programra gondolni.

A gyerekeket lelkileg is összehozzák ezek az élmények. Most a nevetésen lesz a hangsúly. A cél, hogy újra felszabadult, vidám napokat töltsenek együtt, korosztálytól függetlenül. A táborszervezők már készülnek, mert az előzetes információk alapján mind az úgynevezett ottalvós és a napközis táborok is zöld jelzést kaptak. Az interneten a jelentkezési lapok is fenn vannak, sőt egy kis beszámoló is az előző évekről és a telefonszámok. Szőnyi Anikó szerint, az iskolák is küldik az ajánlatokat a szülőknek, hogy időben informálódjanak, és találják meg a legjobbat a gyermekük számára.



Az árak nem változnak, senki sem emeli az árait. A táborok fele 10-70 százalék közötti árbevétel-csökkenést tapasztalt az előző szezonban, míg 16 százalékuk egyáltalán nem tudta megtartani gyermekrendezvényeit. A táborkínálat nagyon széles, reménykedve abban, hogy több turnus is lesz egy adott helyen. Várható ugyanis, hogy a korlátozásokon addigra lazítanak majd.

Főkép forrása:
https://peopleteam.hu

További cikkek