Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Napsütésben fagyunk meg

10perc.hu
2021. 02. 12.
Napsütésben fagyunk meg

A hétvégén szinte felhőt sem látunk, ám ez csalóka, hiszen még napközben is fagypont alatti hidegre kell készülni, néhol a hajnali órákban mínusz 20 fokot is mérhetnek.

Maximum annyi örömünk lesz a hétvégén, hogy nem ázunk el, ugyanis rengeteg napsütés várható, igaz, cserébe a hőmérő higanyszála egyszer sem megy nulla fok fölé – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Szombaton az ország nagy részén többórás napsütés várható, ám itt-ott befelhősödhet, és előfordulhat hózápor. Sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon időnként erős lökések kísérik az északi, északnyugati szelet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 14 és mínusz 8 fok között valószínű, a maximumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 1 fok között alakul.

Vasárnapra napközben több órára kisüt a nap, de főként a keleti országrészben erősebben felhős körzetek is lehetnek. Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik az északi, északnyugati szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 12 és mínusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, a nappali maximum mínusz 5 és plusz 3 fok között várható.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek