Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Téliesre fordul az időjárás

10perc.hu
2021. 01. 25.
Téliesre fordul az időjárás

Ismét mínuszokra kell készülni, néhol napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet, többször várható havazás is.

Vélhetően az elmúlt napok időjárása után nem ilyen előrejelzésre számítottunk az Országos Meteorológiai Szolgálattól. Ma még az ország nagy részén átmenetileg felszakadozik a felhőzet, de az északkeleti, keleti megyékben tartósabban borult marad az idő. Délutántól havas esőre, havazásra csak az Északi-középhegység keleti felében, illetve az Alföld északkeleti részein lehet számítani, de késő este a déli határvidéken is előfordulhat hószállingózás. A maximum 0 és plusz 6 fok között lesz. Kedden eleinte túlnyomóan borult idő várható, majd szakadozik a felhőzet. Szórványosan előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, a szél sokfelé megerősödik. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul.

Szerdán az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Szórványosan fordulhat elő hózápor, kisebb havazás, a nyugati határ közelében néhol esetleg havas eső. A szél helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban a havas, derült, szélvédett részeken akár mínusz 8 és mínusz 13 fok közötti értékekre kell készülni, míg napközben mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtökön nyugat felől vastagszik a felhőzet, beborul az ég, és a délutáni, esti óráktól egyre többfelé számítani lehet csapadékra. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.



Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd délutántól, estétől nyugat felől valószínűleg jelentősebben csökkenni kezd a felhőzet. Többfelé várható csapadék: kezdetben az ország északkeleti felén inkább hó, másutt eső, az átmeneti zónában havas eső, néhol ónos eső is előfordulhat. Az enyhüléssel a hó estére északkeletre szorul vissza. Közben nyugat felől szűnik a csapadék. Időnként megerősödik a szél is. A minimumok általában mínusz 6 és plusz 5, a maximumok mínusz 1 és plusz 10 fok között alakulnak.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek