Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

A csapadékos idő mellett melegszik a levegő

10perc.hu
2021. 01. 18.
A csapadékos idő mellett melegszik a levegő

A következő napokban is havazhat, de emellett esőre, ónos esőre is készülni kell, de a hét második felében néhol plusz 10 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lesznek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből egyértelműen látszik, hogy a jelenlegi hideg helyett melegebb idő várható a héten, bár csapadékban gazdag napok elé nézünk. Ma, hétfőn a legtöbb napsütésre a középső tájakon lehet számítani, míg a kevésbé felhős, szélcsendes, illetve hóval borított tájakon továbbra is hidegre számíthatunk, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 6 és plusz 1 fok között várható. Kedden és szerdán sok csapadék várható, lesz ahol havazni fog, míg keleten és a középső országrészben havas eső, eső és ónos eső is lehetséges, a nappali maximum mínusz 3 és plusz 5 fok között.



A levegő egyre melegszik, csütörtökön változóan felhős idő várható, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű. A szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódhat, ugyanakkor a maximumhőmérséklet plusz 4 és 13 fok között alakul. Pénteken többfelé várható eső, zápor és a szél is sok helyen megerősödik. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 6, napközben plusz 4 és 13 fok közötti értékek várhatók.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek