Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Március közepétől elérhetők a szja-bevallási tervezetek

10perc.hu
2021. 01. 13.
Március közepétől elérhetők a szja-bevallási tervezetek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is minden adózónak, a magánszemélyeken túl az egyéni vállalkozóknak, a mezőgazdasági őstermelőknek és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek is készít szja-bevallási tervezetet.

A NAV idén is elkészíti a személyijövedelemadó-bevallási tervezeteket, amelyeket 2021. március 15-étől érhetnek el az adózók a NAV eSZJA oldalán. Az adóhivatal akárcsak tavaly, idén is minden adózónak, a magánszemélyeken túl az egyéni vállalkozóknak, a mezőgazdasági őstermelőknek és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek is készít szja-bevallási tervezetet.

Akik a hivatal segítsége nélkül maguk szeretnék elkészíteni bevallásukat, azok már most hozzáférnek a 20SZJA bevallási nyomtatványhoz, a kitöltéséhez szükséges webes felülethez és a hagyományos általános nyomtatványkitöltő programhoz (ÁNYK). A webes kitöltőprogram a legegyszerűbben a NAV eSZJA oldaláról érhető el. Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet rendelkezni elektronikusan és papíron is.Az elkészített bevallások leggyorsabban elektronikusan küldhetők be, azonban a NAV felülete akkor is alkalmas a bevallás kitöltésére, ha valaki nem az Ügyfélkapun nyújtja be azt, hanem hagyományos módon kinyomtatva, papíron. Figyelem! Az szja bevallásának és befizetésének határideje egységesen, mindenki számára 2021. május 20.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek