391.63 Ft

367.66 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Nyártól áremelkedés várható az albérletpiacon

10perc.hu
2021. 01. 12.

Ha nem lesznek a rövidtávú kiadást ellehetetlenítő vagy megnehezítő szabályok, akkor több ezer lakás térhet vissza airbnb-re.

Új tanulmányt hozott nyilvánosságra a Rentingo.com albérletkereső. Ebben az MTI-hez eljuttatott anyagban megállapították, hogy az albérletárak ugyan mélyponton vannak, decemberben azonban némileg már élénkült a piac, és a nyári hónapoktól a turizmus beindulásával gyorsulva drágulhatnak ismét a kiadó lakások. Az egészségesebb működés, valamint a hosszabb távon várható áremelkedés egyik első jele lehet, hogy az újonnan meghirdetett albérleteknél egyre többször már nem egy, hanem újra kéthavi kauciót kérnek a bérbeadók.

Nyárig folyamatosan emelkedik az újonnan átadott lakások - így albérletek - száma, a bővülés pedig olyan piaci szegmensben várható, amelyben a bérleti díjakat jellemzően az átlagos felett hirdetik meg a tulajdonosok, ami felfelé húzza az átlagos díjakat. Ha nem lesznek a rövidtávú kiadást ellehetetlenítő vagy megnehezítő szabályok, akkor több ezer lakás térhet vissza airbnb-re, mindez pedig a korábbiakhoz hasonlóan felhajtja a hosszú távon kiadott fővárosi albérletek árait.


A nyári hónapoktól a turizmus beindulásával gyorsulva drágulhatnak ismét a kiadó lakások    Fotó: freepik.com


Az áremelkedéshez az is hozzájárul, hogy várhatóan a keresleti oldal kondíciói is javulnak a korlátozó intézkedések feloldásával, valamint azzal, hogy egyre többen szereznek védettséget a vírus ellen, így ismét bővülnek a munkalehetőségek, és az emelkedő jövedelmek hatására erősödik a fizetőképes kereslet. Az albérletpiaci áremelkedést tovább támogathatja, hogy várhatóan ősszel a megszokott formában indulhat újra az egyetemi élet, így a vidéki és külföldi diákok is erősítik a keresletet.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek