390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Mit vehet fel egy 30 feletti hölgy?

10perc.hu
2021. 01. 04.
Mit vehet fel egy 30 feletti hölgy?

Tényleg tiltólistás lenne a harmadik x felett a feliratos póló, a miniszoknya, a szaggatott farmer, az overáll, a csillogó vagy túlságosan kivágott darabok?

Nem kell a hölgyeknek azt hinniük, hogy egy bizonyos életkor felett bezáródik számukra a divat világa. Corata Mónika divattervező egyenesen azt tanácsolja, hogy ne az életkorunk és a külvilág elvárásai alapján alakítsuk ki a ruhatárunkat.

„A nőiesség és a stílusosság egyáltalán nem függ attól, hogy valaki hány éves, éppen ezért hatalmas butaságnak tartom a 30 felettiek öltözködésről szóló tiltólistákat. Nagyon fontos, hogy csak olyan ruhadarabokat viseljünk, amelyekben jól érezzük magunkat. Még a legdivatosabb összeállításokban is mindenkiről azonnal lesüt, ha idegen számára az öltözete. A tanácsom, hogy ne az elvárásokat és a divatot, hanem az egyéniségünket kövessük és hallgassunk a magérzéseinkre” – jelentette ki a divattervező.




A szakember szerint szintén lényeges, hogy a középkorú hölgyek adottságaiknak megfelelő ruhákat hordjanak. A divattervező úgy véli, teljesen mindegy, hogy hány éves az ember, mindig érdemes a legesztétikusabb részleteket kiemelni. Például ha valaki büszke a lábaira, akkor miért ne mutathatná meg akár 30, 40, 50… felett is? Ugyanakkor, ha már felszaladt néhány kiló, szükség van egy kis rafinériára. Ilyenkor már nem tanácsos a testhez feszülő ruhákat választani, helyette a kicsit lazább, sportosabb darabokat javasol.

Ugyanakkor egyértelműen úgy gondolja Corata Mónika, ha egyvalamit ki lehetne iktatni a nők gardróbjából, az szerinte egyértelműen a cicanadrág lenne. A leggings-ek az esetek legkisebb részében állnak jól a viselőiknek. Ez az a ruhadarab, ami megmutat mindent, így igazán tökéletes alak kell a viseléséhez.




Az évek múlásával mindenki ízlése változik, az viszont egyáltalán nem igaz, hogy bizonyos kor felett le kellene mondani a különleges, divatos vagy éppen színes darabokról. Sőt! A kor előrehaladtával érdemes színesebben öltözködni egy kicsit. Az adott hölgy a hozzá, az egyéniségéhez leginkább illő színskála összeállításában bátran válasszon magának ruhát, de ha bizonytalan a döntésében, forduljon öltözködési szakemberhez.

A harmadik iksz után még inkább előtérbe kerül a praktikusság, ha a ruhatárunkról van szó. Ebben a korban már sokan nevelnek gyereket és dolgoznak egyszerre, így olyan darabokat részesítenek előnyben, amiben elmehetnek dolgozni egy irodába, de a játszótéren is kényelmes.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek