Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Nem álom a festett fal a zuhanyzóban

10perc.hu
2020. 12. 29.
Nem álom a festett fal a zuhanyzóban

Létezik ugyanis olyan speciális, erre a célra kifejlesztett falfesték, amely tökéletesen felkenve vízzáró réteget képez a falon.

A zuhanyzónál és a kádnál gyakran éri víz a falakat, ami hosszú távon akár komoly problémákhoz, többek közt, penészedéshez vezethet. Ennek elkerülésére a legtöbb vizes helyiségben csempe van a falakon. Jó hír azonban, hogy az otthonokesmegoldasok.hu szerint van más megoldás is, ami szintén vízzáró réteget képez a falon. Létezik ugyanis olyan speciális falfesték, ami erre a célra lett kifejlesztve. Figyelem! Egy millimétert sem hagyjunk ki a festés során, ugyanis már egy apró helyen is bejuthat a nedvesség a falba.

Sajnos a sok más helyiségben alkalmazható diszperziós festék a zuhanyzóban nem alkalmazható. Gyakran latexfesték alkalmazását javasolják a szakemberek, de ez sem teljesen vízhatlan falfedés. Mindenképpen olyan festéket vegyünk, ami valóban vízálló, és vizes helyiségek festésére ajánlják a gyártók, ami nem engedi át a nedvességet, könnyedén letakarítható egy szivacs segítségével, és még a penésszel szemben is ellenálló.



Ugyanakkor használhatunk hajólakkot is, amivel átkenhetjük a falfestéket, de még a tapétát is vízállóvá tudjuk varázsolni vele. A hajólakk esetén ajánlott egy kisebb területen kipróbálni, hogy meg tudjuk nézni a végeredményt, ugyanis ez is egy fényesebb felületet eredményez, ami nem mindenki ízléséhez passzol.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek