Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Szentestére felfüggesztik a kijárási tilalmat

10perc.hu
2020. 12. 21.
Szentestére felfüggesztik a kijárási tilalmat

A kormány úgy döntött, hogy szentestére, azaz december 24-éről 25-ére virradó éjjelre felfüggeszti a kijárási tilalmat.

Az Operatív törzs mai sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy Szenteste felfüggesztésre került a kijárási tilalom, azaz este nyolc után is elhagyhatják az emberek az otthonaikat, felkereshetik családtagjaikat. A kormány döntése értelmében a magánrendezvények, családi rendezvények 10 fős korlátját továbbra is úgy kell érteni, hogy abba nem számítanak bele a 14 év alatti gyermekek.

Ez azt jelenti, hogy december 24-én szünetel majd a korlátozás, mely szerint este 8 és reggel 5 óra között tilos elhagyni a lakóhelyet. A változás csak egyetlen estére szól, vagyis december 25-én este 8 órától már ismét érvényben lesz a kijárási tilalom, így az ünnepek többi részében továbbra is haza kell érni legkésőbb este 8-ra. A többi tilalom, korlátozás és szabály életben marad. Nincs változás viszont szilveszterrel kapcsolatban, tehát december 31-én a szilveszteri bulikat és utcabálokat idén nem lehet megtartani.

Ugyanakkor hétfő éjféltől, azaz december 22-én 0 órától a kormány úgy döntött, hogy megtiltja az Egyesült Királyságból érkező személyforgalmú repülőgépek leszállását, beleértve az üzleti célú magánrepülőgépekét is. A teherforgalom zavartalanul zajlik.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek