387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Válogatósabbakká váltunk otthonunk kiválasztásánál

10perc.hu
2020. 11. 25.
Válogatósabbakká váltunk otthonunk kiválasztásánál

Egyre nagyobb jelentősége van, hogy milyen egyéb szolgáltatásokat kapnak a pénzükért azok, akik új ingatlant keresnek.

A jelenlegi egészségügyi helyzetben ugyan csökkentek az árak az új építésű lakások piacán, a legtöbb beruházó mégis próbálja tartani az árat, mert van egy vásárlóréteg, amely most is jelen van a keresleti oldalon. Jelentős változás viszont az utóbbi évekhez képest az, hogy a vásárlók kivárnak és válogatnak.



Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa lapunk kérdésére elmondta, ma sokkal többet számít, hogy milyen plusz szolgáltatásokat kap valaki a pénzéért egy új építésű ingatlan vásárlásakor. Az is prioritást élvez már, hogy minél kevesebb legyen a közös költség és a rezsi, mert a vevő szeretné ezt a pénzt megtakarítani, megnyerni magának. Mint fogalmazott, nagyon számít az új építésű ingatlanok földrajzi elhelyezkedése is.

„Az a tapasztalom, hogy az emberek félnek az északi lakásoktól, mert azok sötétek, és bár ez nem minden esetben igaz, a sztereotípiák erősen élnek a fejekben. Ha nem kedvező egy lakás tájolása, akkor annak megvásárlását halogatják. Sőt, ha van két ugyanolyan lakás, akkor amelyiknek kedvezőtlenebb tájolású a nappalija, azt lassabban, akár fél évvel több idő alatt lehet eladni vagy több milliós árengedményt kell tenni” – fogalmazott a szakember.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek