387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

A legjobb légtisztítók a szobanövények

10perc.hu
2020. 11. 10.
A legjobb légtisztítók a szobanövények

Kutatások igazolták, hogy a növények légzés közben nem csak szénmonoxidot vesznek fel, de a levegő szennyezőanyag tartalmát is képesek csökkenteni.

A szobanövények nem csak üde színfoltot jelentenek a lakásban, a levegőt is segítenek tisztábban tartani. A bien.hu szerint kutatások igazolták, hogy a növények légzés közben nem csak szénmonoxidot vesznek fel, de a levegő szennyezőanyag tartalmát is képesek csökkenteni, márpedig mesterséges anyagokkal telezsúfolt otthonainkban ebből is akad. A tudósok szerint ezek a növények a leghatékonyabb levegőtisztítók.

Az aloe veráról lassan azt hihetjük, mindenre jó, de amellett, hogy az orvosi aloe verát valóban felhasználhatja akár sebkezelésre, gyógyításra is, a növény levelei az otthona levegőjét is tisztábban tartják. A növényt világos helyen kell tartani, de azért ne tudja kiégetni a napfény. Vigyázzon mindenki, hogy télen világos, de hűvös helyen tartsa a növényt: egy folyosón vagy a zárt erkélyen.

A filodendronnak többféle változata létezik, de szinte mindegyik kivételesen jó levegőtisztító. Ezek a növények természetes élőhelye Közép-Amerika, illetve az ottani dzsungel, ebből következik, hogy fényigényük viszonylag alacsony, félárnyékos helyen érzik magukat a legjobban, a párát viszont nagyon szeretik. A hideget nem bírják, közepes hőmérsékleten elvegetálnak, de a melegben fejlődnek a legszebben. Az is igaz viszont, hogy minél melegebb a hőmérséklet, annál több nedvességre, párára, és emellett jó szellőzésre van szükségük, amit nem egyszerű egyszerre biztosítani. Ha jót akarsz tenni a filodendronoddal, öntözéséhez használj esővizet, és két bőséges öntözés között hagyd kicsit kiszikkadni a talajt.

A szobai futóka igazi retro növény, talán nincs olyan, aki még ne találkozott volna vele, és nem véletlen. A növény ugyanis a csaknem elpusztíthatatlanok táborát erősíti, sok mindent kibír, emellett azonban remekül tisztítja a szoba levegőjét. Hűvös, de világos helyen tartsuk, és tavaszig kis adagokban, óvatosan öntözzük.

Főkép forrása:
freekip.com

További cikkek