Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Rövid időre megakadt a Mi Hazánk '56-os megemlékezése egy ölyv miatt

10perc.hu
2024. 10. 24.
Rövid időre megakadt a Mi Hazánk '56-os megemlékezése egy ölyv miatt

A Mi Hazánk '56-os megemlékezésén egy ölyvvel szimbolizálták a turult, míg Novák Előd ágyúlövéssel üzent a kerület új polgármesterének.

Szerdán délután a XII. kerületben tartott megemlékezésen, a Mi Hazánk párt egy szokatlan szimbólumot használt: egy ölyvet röptettek, amely a turult volt hivatott jelképezni - írta a Telex. Az ölyvet a Böszörményi útra és az Istenhegyi útra vitték, ahol a párt a Turul-szobor területét Turul térré nevezné át. A madárnak egy kört kellett volna leírnia, azonban „valószínűleg megzavarodott a füsttől, először nekirepült egy fának, majd hosszú percekig nem volt hajlandó visszamenni a solymászhoz, helyette leszállt a Böszörményi útra.”

A megemlékezés egy másik figyelemfelkeltő pillanata az volt, amikor Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke egy '56-os ágyúval lövést adott le a XII. kerület önkormányzati épülete felé, ezzel üzenve a kerület új polgármesterének, Kovács Gergelynek. Novák azt mondta, „inkább ezt a puskaport szívja” a kutyapártos vezető.

Az ölyv incidens kapcsán Novák megjegyezte, hogy „a kerület polgármesterének a szobor helyett lenne még tennivalója bőven ebben a betondzsungelben.” Az alelnök később megerősítette, hogy a madárnak nem esett baja.


Főkép forrása:
Telex.hu Facebook oldala

Hirdetés

További cikkek