Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Üzenet érkezett az uniótól Magyarországnak október 23. alkalmából

10perc.hu
2024. 10. 23.
Üzenet érkezett az uniótól Magyarországnak október 23. alkalmából

Október 23-án Orbán Viktor beszédében Brüsszelnek üzent, míg az EP elnöke, Roberta Metsola a szabadságért és demokráciáért folytatott küzdelem örökségét hangsúlyozta.

Október 23-án, az 1956-os forradalom 68. évfordulóján Orbán Viktor ünnepi beszédében Brüsszelnek is üzent, miközben az Európai Parlament elnöke, Roberta Metsola Strasbourgban emlékezett meg a magyarországi hősökről - közölte a Privátbankár. Metsola hangsúlyozta, hogy "a szabadságért és a demokráciáért folytatott küzdelemnek öröknek kell maradnia," és az Európai Parlament nem hagyja magukra azokat, akik a demokráciáért lépnek fel.

Metsola beszédében kiemelte, hogy "tisztelettel adózunk mindazok rendkívüli bátorsága előtt, akik a szovjet agresszió áldozatai lettek." Azt is hozzátette, hogy 1956 hőseire emlékezve kifejezik tiszteletüket, és a hősök öröksége emlékeztessen a demokrácia melletti kiállásra.

Orbán Viktor válaszában Brüsszelt a szovjet birodalmi önkényhez hasonlította, azzal vádolva az EU-t, hogy "bábkormányt" kíván Magyarország "nyakára ültetni." Ezzel a megjegyzéssel a magyar kormányfő utalt arra, hogy a szabadság és szuverenitás megőrzéséért folytatott küzdelem folytatódik.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek