Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Csárdi Antal: Az LMP-nek az én esetemtől függetlenül is vége van

10perc.hu
2024. 10. 22.
Csárdi Antal: Az LMP-nek az én esetemtől függetlenül is vége van

Csárdi Antal kilépett az LMP-ből, miután egy fotót látott Ungár, Rogán és Vitézy egyeztetéséről.

Csárdi Antal, az LMP volt országgyűlési képviselője, vasárnap jelentette be, hogy kilép pártjából, miután állítása szerint egy fotót látott, amelyen Ungár Péter, a párt társelnöke, Rogán Antallal és Vitézy Dáviddal egyeztetett választási stratégiáról. Csárdi szerint a fotót egy pendrive-on kapta, de forrásvédelem miatt már megszabadult tőle. A kép alapján azt feltételezte, hogy az egyeztetés még a párt kongresszusa előtt zajlott. „Első indulatból éreztem, hogy nekem most mennem kell, és nem érdekeltek a politikai következmények”mondta a Telexnek Csárdi.

Döntése mögött egyértelműen ez az információ állt, mivel nem tartotta helyénvalónak, hogy ellenzéki pártvezetők kormánypárti politikusokkal tárgyaljanak választási stratégiáról. „Nem teljesen mindegy, hogy egy ellenzéki párt vezetője miről egyeztet egy választási stratégia kapcsán a kormánypárt prominens képviselőivel? Teljesen mindegy” – fogalmazott Csárdi, aki a részletekről nem kívánt bővebben beszélni - közölte a hvg.

Korábban Vitézy Dávid is megszólalt az ügyben, és állítása szerint Csárdi volt az „egyetlen Tóni, aki támogatta a kampányát”. A Kormányzati Tájékoztatási Központ pedig így reagált: „Ha Csárdi Antal képviselő úr el akarja hagyni a saját pártját, keressen jobb indokot!”

A Telex teljes interjúja itt tekinthető meg:


Főkép forrása:
Csárdi Antal (Facebook)

További cikkek