Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Megszűnt Győrffy Balázs mentelmi joga

10perc.hu
2024. 10. 15.
Megszűnt Győrffy Balázs mentelmi joga

Közel két hónappal azután, hogy nyilvánosságra került Győrffy Balázs nőverési ügye, a politikus mentelmi joga megszűnt, így a BRFK büntetőeljárás keretében vizsgálhatja az esetet.

Győrffy, aki korábban a Fidesz–KDNP színeiben európai parlamenti képviselő volt, a botrány kirobbanása után lemondott mandátumáról, és kilépett a pártból. Emellett visszalépett a Nemzeti Agrárkamara elnöki tisztségéről is – írta a 24.hu

A nyomozás során a Központi Nyomozó Főügyészség már elvégezte az elsődleges nyomozati cselekményeket, többek között tanúkat hallgattak ki, orvosi iratokat szereztek be, és lefoglalásokat hajtottak végre. Az ügyet a napokban átadták a Budapesti V. Kerületi Rendőrkapitányságnak, miután Győrffy mentelmi joga megszűnt, így az ügy további vizsgálata már nem az ügyészség hatáskörébe tartozik. Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta: „a súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség kedden áttette az eljárást a Budapesti V. Kerületi Rendőrkapitányságra.”

A nyomozás jelenlegi szakaszában az ügy részleteiről, beleértve az áldozat sérüléseit, nem adtak további információt. Győrffy Balázs augusztus 23-án elismerte, hogy ittasan tettlegességig fajuló vitába keveredett, és kijelentette: ,,Elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tettem. Cselekedetemet rettentően sajnálom. Noha sajnálatos módon nem emlékszem a történtekre, elfogadhatatlan, amit tettem."

Sajtóhírek szerint az eset egy budapesti szórakozóhelyen történt, ahol Győrffy egy lánynak tett megjegyzése vezetett verekedéshez, melynek során egy fiatal súlyos sérüléseket szenvedett.

Főkép forrása:
Az Év Agrárembere kitüntető nagydíj Facebook oldala

További cikkek