Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Meghalt egy várandós nő és magzata a szegedi klinikán

10perc.hu
2024. 10. 11.
Meghalt egy várandós nő és magzata a szegedi klinikán

Tragikus esemény történt: elhunyt egy várandós nő és magzata a szegedi klinikán.

Az intézmény a megkeresésre megerősítette, hogy az ügyben belső vizsgálatot folytat, de a vizsgálat lezárultáig nem kíván további tájékoztatást adni. „Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ az ügyben belső vizsgálatot folytat, amelynek lezárultáig nem áll módunkban tájékoztatást adni.” - közölte a 24.hu.

Az elhunyt nő a szentesi otthonából mentővel érkezett a szegedi klinika sürgősségi osztályára, ahol több napig tartózkodott, mielőtt életét vesztette. A tragédiáról a térség Demokratikus Koalíció-s képviselője, Varga Ferenc is írt a Facebookon, de részleteket nem közölt. „Magára maradt két kiskorú gyermekkel és egy 18 éves fiatallal. Elvesztette szeretett feleségét és a születendő gyermeküket.” – írta Varga.

A politikus megemlítette, hogy az eset kapcsán több pletyka is elterjedt a közösségi médiában, de ezeket cáfolta. „A pletykákkal ellentétben József párját nem kezelték Szentesen, nem is zavarták el Szentesről.” Varga emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy Szentesen szülészeti osztály jelenleg nem működik, mivel szakorvoshiány miatt az osztály 2022 elejétől szünetel.

A politikus szerint elfogadhatatlan, hogy egy ilyen nagy városban nincs szülészet, és demonstrációt hirdetett október 18-ára a szentesi kórház elé, hogy követelje az osztály újranyitását. A szentesi szülészet újraindítására korábban Farkas Sándor, a körzet fideszes országgyűlési képviselője is ígéretet tett, de ez azóta sem valósult meg.


Címkék:
#Szeged

További cikkek