Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Az állam visszakéri az EU-s támogatások előlegeit az önkormányzatoktól

10perc.hu
2024. 10. 08.
Az állam visszakéri az EU-s támogatások előlegeit az önkormányzatoktól

Hadházy Ákos független képviselő szerint az állam tömegesen követeli vissza az EU-s támogatások előlegeit a falusi önkormányzatoktól.

Az állam tömegesen követeli vissza az EU-s támogatások előlegeit a falusi önkormányzatoktól – figyelmeztetett Hadházy Ákos, független képviselő. Az érintett települések már „rekviráló” leveleket kaptak, amelyekben a Magyar Államkincstár felszólította őket, hogy öt napon belül utalják vissza a fel nem használt előleget.

Hadházy szerint a kormány korábban pénzeket osztogatott, azonban „az EU-s forrásoknak csak egy kisebb része érkezett meg az országba”. Állítása szerint az előlegek valójában állami pénzek voltak, amelyeket most visszakövetelnek, mivel a költségvetés rossz állapotban van.

A képviselő megjegyezte, hogy nem világos, vajon a kormány „csak azokkal a településekkel tesz-e bosszút, ahonnan elzavarták a fideszes kiskirályt”. Hadházy emlékeztetett arra is, hogy 2017 környékén az uniós pénzek kiutalásakor a falvaknak „nemcsak a 10 százalékát, hanem a teljes összegét kiutalták előlegként.” 

Az akkori helyzet miatt sok polgármester a pénzeket más számlák kifizetésére is felhasználta, ami törvénytelen volt, és a kormány „azzal zsarolta a kevés jóhiszemű polgármestert, akiket nem tudott korrumpálni.”

Az eredeti cikk a 24.hu-n olvasható.

Főkép forrása:
Hadházy Ákos Facebook

További cikkek