Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kátai István: Az erdélyi kulturális életre, civil szervezetekre és egyházakra is rátelepedett a NER

10perc.hu
2024. 10. 07.
Kátai István: Az erdélyi kulturális életre, civil szervezetekre és egyházakra is rátelepedett a NER

Kátai István szerint a NER rátelepedett az erdélyi kulturális életre, és egyre nagyobb kihívást jelent a függetlenségért való küzdelem.

Kátai István, erdélyi színész és közösségszervező Sepsiszentgyörgyről jelentkezett be a Tisza Párt hétvégi, MTVA székház elé szervezett tüntetésén, ahol beszámolt a Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER) térhódításáról az erdélyi kulturális és közösségi életben. Kátai szerint a NER nemcsak a civil szervezetekre, hanem az egyházakra is komoly befolyást gyakorol - írta a 24.hu.

„Sokan Fidesz-csicskává váltak, és eltávolítják azokat, akik nem hajlandók együttműködni a rendszerrel. Az igazság kimondása most nagyobb veszély, mint valaha, és nem a román kormány miatt" – mondta Kátai, és arra kérte az erdélyi magyarokat, hogy ne féljenek felszólalni a függetlenségükért.

Kiemelte, hogy Orbán Viktor és a NER befolyása a médiára is jelentős, sokan a magyar kormány által terjesztett propagandát látják a tévében. „A tévében a NER hazugságait látják, nem a valóságot. Orbánék nyomást gyakorolnak a médiára, miközben a román kormány nem" – fogalmazott a színész.

Kátai arra buzdította az erdélyi magyarokat, hogy álljanak ki a függetlenségükért, és ne engedjék, hogy a kormány dezinformációval manipulálja őket. "Minél többen állunk ki, annál nehezebb lesz elhallgattatni bennünket. Most van itt az idő, hogy összefogjunk" – tette hozzá. ,,Engedjük, hogy áradjon a Tisza és hozza el a szabadságot az Olt a Maros a Bega a Küküllő és Duna partjára."

Főkép forrása:
Magyar Péter Hivatalos YouTube

További cikkek