Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Időjárás: Erős lehűlés és eső, hidegfront érkezik a hétvégén

10perc.hu
2024. 09. 28.
Időjárás: Erős lehűlés és eső, hidegfront érkezik a hétvégén

A hétvégén markáns hidegfront vonul át Magyarország felett, jelentős csapadékkal és lehűléssel. Az esernyőkre mindenképp szükség lesz, de vasárnap délután már kisüt a nap.

Szombaton egy hidegfront érkezése miatt a felhőzet gyorsan növekszik, és egy széles csapadékzóna vonul át az országon nyugatról kelet felé. A fronttal együtt kiadós esőre és záporokra lehet számítani, egyes területeken pedig zivatarok is előfordulhatnak. A délutáni órákban nyugaton és északnyugaton már szárazabbra fordulhat az idő, itt több órás napsütés is lehetséges. Az északira, északnyugatira forduló szél több helyen élénk, sőt néhol erős lesz. A hőmérséklet 17 és 26 fok között alakul, a legmelegebb hőmérsékletek a Tiszántúlon várhatók – írja az időkép.hu.

Vasárnap szél és lehűlés

Vasárnap reggel még esőre lehet számítani a Duna vonalában és attól keletre, de a csapadék délutánra már főként a déli, délkeleti régiókra korlátozódik, majd fokozatosan eláll. A felhőzet felszakadozik, és a legtöbb napsütés a Dunántúlonvárható. Az erős északias szél hatására a hőmérséklet mindössze 13 és 19 fok közé emelkedik.

Kettős fronthatás: figyeljünk az egészségre

Az újabb érkező frontrendszer kettős fronthatással jár, amely több egészségügyi panaszt is okozhat. A meteorológiai változások következtében sokan tapasztalhatnak alvászavart, fejfájást, ízületi fájdalmakat, valamint vérnyomás ingadozást.

További cikkek