Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Elfogták a salgótarjáni drogdílert: közel 100 alkalommal adott el pszichoaktív anyagot

10perc.hu
2024. 09. 27.
Elfogták a salgótarjáni drogdílert: közel 100 alkalommal adott el pszichoaktív anyagot

A salgótarjáni rendőrök szeptember 25-én elfogtak egy 30 éves helyi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy közel száz alkalommal értékesített új pszichoaktív anyagot.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói hónapok óta figyelték a férfit, akiről kiderült, hogy a lakóhelyéhez közel, rendszeresen árusította a "füst" nevű szert. A vevők gyakran személyesen mentek a drogért, amelyet különböző árakon – 20 000 forinttól egészen 3 000 forintig – értékesített -írja a police.hu.

Egyes vásárlóknak szinte folyamatosan szállította a pszichoaktív anyagot, volt olyan eset, amikor egy vevőnek közel 50 alkalommal adott el belőle. A szakértői vizsgálatok során az igazságügyi toxikológus és vegyész megerősítette, hogy a férfi által forgalmazott anyag N-etil-norpentedront tartalmaz, ami az új pszichoaktív anyagok kategóriájába tartozik.

Lopássorozat és jelentős kár

A férfi nem csak kábítószer-kereskedelem miatt áll bíróság elé. A rendőrök vagyon elleni bűncselekmények miatt is nyomoztak ellene, mivel több társával együtt egy salgótarjáni gyárból rendszeresen lopott réztekercseket. Az ellopott réz összesen több mint 12 millió forint értékű volt, és a bűncselekmények sorozata itt nem ért véget.

A tettesek visszatértek a gyárhoz, ahol kivágták a kerítést és újabb lopásokat követtek el, ezúttal másfél millió forint értékben. Egy másik helyszínen 60 darab, 6 méteres merevítővasat vágtak le, amivel 150 ezer forintnyi kárt okoztak.

Letartóztatás és lefoglalás

A nyomozók sikeres akciójuk során elfogták és őrizetbe vették a férfit. Új pszichoaktív anyaggal való visszaélés és jelentős értékre elkövetett lopás miatt hallgatták ki. A letartóztatás során az elkövetők lakóhelyén megtalálták a lopásból származó értékek egy részét, amelyeket lefoglaltak.

A férfi és társai által elkövetett bűncselekmények következtében számos salgótarjáni lakos érezheti magát biztonságban, míg a hatóságok továbbra is vizsgálják az ügy összes részletét.

Főkép forrása:
Magyar Rendőrség Facebook oldala

További cikkek