Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Novák Katalin új szerepben: vezérigazgató az XY Worldwide-nál

10perc.hu
2024. 09. 10.
Novák Katalin új szerepben: vezérigazgató az XY Worldwide-nál

Novák Katalin az XY Worldwide vezérigazgatójaként dolgozik, célja a globális születésszám csökkenésének kezelése és fenntartható stratégiák kidolgozása.

Az Index cikkéből kiderül, hogy Novák Katalin, Magyarország volt köztársasági elnöke, hétfőn bejelentette, hogy új szerepben folytatja munkáját. Az X-en közzétett posztjában Novák bejelentette, hogy az XY Worldwide nonprofit szervezet vezérigazgatójaként dolgozik majd. Az XY Worldwide célja, hogy stratégiákat dolgozzon ki a globális születésszám csökkenésének hatásainak leküzdésére.

"Örömmel jelentem be, hogy az XY Worldwide társalapítója és vezérigazgatója lettem" 

– írta Novák Katalin közösségi oldalán. A szervezet a világ vezetőivel, politikai döntéshozókkal és oktatókkal dolgozik együtt, hogy fenntartható megoldásokat találjanak a születésszám csökkenésének kezelésére. 

Novák Katalin kiemelte, hogy az XY Worldwide elsősorban az emberekre összpontosít, valamint azokra a társadalmi, gazdasági és kulturális akadályokra, amelyek megnehezítik a családalapítást. Az új kezdeményezés célja a nem tervezett gyermektelenség kockázatainak tudatosítása és a termékenységről szóló félrevezető narratívák megkérdőjelezése.

Novák Katalin az új kihívásokkal kapcsolatban elmondta, hogy izgatottan várja a munkát, amelyben társalapítójával, Stephen J. Shaw-val közösen dolgoznak a demográfiai problémák megoldásán.

Az új pozíció bejelentése előtt Novák Katalin február 10-én lemondott köztársasági elnöki tisztségéről a kegyelmi botrány következtében, amelynek során kegyelmet adott egy elítélt pedofil ügyvédnek. A botrány következtében Orbán Viktor alkotmánymódosítást nyújtott be, és nyolc nappal később Novák Katalin, valamint a döntését ellenjegyző Varga Judit volt igazságügyi miniszter is lemondott.

Jelenleg Novák Katalin havi ötmilliós javadalmazásban részesül, és háromfős titkárság segíti szakmai és közéleti feladataiban.



Főkép forrása:
Novák Katalin Facebook oldala

További cikkek