Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kihallgatta Donáth Annát a Fővárosi Nyomozó Főügyészség

10perc.hu
2024. 09. 05.
Kihallgatta Donáth Annát a Fővárosi Nyomozó Főügyészség

Donáth Anna, a Momentum volt elnöke és további politikai személyek gyanúsítást kaptak hivatalos személy elleni erőszakkal kapcsolatosan.

A Fővárosi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Donáth Annát, a Momentum volt elnökét, valamint Szél Bernadettet és Gurmai Zitát, akik csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal vádoltak - közölte a hvg.

Az ügyvéd által képviselt politikai személyek 2022 februárjában próbálták megakadályozni a NAV razziáját az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai székházában. A Fővárosi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a vádak között szerepel, hogy Donáth Anna az esemény során erőszakosan próbálta áttörni a pénzügyőrök sorfalát. Az ügyészség szerint Iványi Gábor felhívására a jelenlévők a pénzügyőrökre nyomultak, és a politikus is a sorfalat próbálta áttörni.

A Telex tudósítása szerint a kihallgatás ellen civil szervezetek szolidaritási gyűlést tartottak a főügyészség épülete előtt, ahol mintegy 100 fő gyűlt össze, köztük politikai vezetők és közéleti személyek. Iványi Gábor, aki az ügy központi szereplője, sárga rózsát adott Donáth Annának, és elmondta, hogy a probléma nem velük van, hanem azokkal, akik visszaélnek hatalmukkal.

Donáth Anna a Facebookon politikai bosszúval és megfélemlítéssel vádolta az ügyet, hozzátéve, hogy videófelvételek bizonyítják, hogy nem alkalmazott erőszakot. A korábbi Európai Parlament képviselő mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter indítványozta, de az Európai Parlament elutasította azt. Az ügyben már kihallgatták Iványi Gábort is, aki szintén a hatóság elleni erőszak vádjával találkozott, és az ügyészség előtt tett nyilatkozatában alaptalannak tartotta a vádakat.


Főkép forrása:
Donáth Anna (Facebook)
Címkék:
#Politika

További cikkek