Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Aláírásokat gyűjt a határon túli egyéni választókerületek ellen a DK

10perc/MTI
2024. 09. 03.
Aláírásokat gyűjt a határon túli egyéni választókerületek ellen a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) aláírásgyűjtést indított az ellen, hogy a határon túli magyarok számára egyéni választókerületeket hozzanak létre.

A határon túli egyéni választókerületek létrehozása ellen indít online aláírásgyűjtést a Demokratikus Koalíció (DK) - közölte a párt frakcióvezető-helyettese.

Arató Gergely keddi, online sajtótájékoztatóján indoklásként arról beszélt, hogy a sajtóban megjelent hírek szerint a Fidesz határon túli egyéni választókerületek létrehozására készül. Ez azt jelentené, hogy az eddigi egy-kettő helyett nyolc-tíz mandátumról dönthetnek majd a magyarországi lakcímmel nem rendelkező határon túli magyar állampolgárok - jelentette ki a parlamenti képviselő.

A politikus úgy fogalmazott, hogy ez a magyar választási rendszer "brutális torzítása", mert azok akadályozhatják meg a kormányváltást 2026-ban, akik nem élnek itt, nem veszik igénybe a magyar oktatást vagy egészségügyet, "nem viselik a döntésüknek a következményeit".

Ehhez kapcsolódva a frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta azt a véleményét, hogy a magyar kormány teljesítményét csak az tudja megítélni, aki itt él, itt vásárol és itt akar orvosi ellátáshoz jutni.


Főkép forrása:
Arató Gergely (Facebook)
Címkék:
#Politika

További cikkek