Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

LMP: a vasúti beruházások leállításának oka Lázár János "vasútellenessége és aszfaltszerelme"

10perc.hu/MTI
2024. 08. 30.
LMP: a vasúti beruházások leállításának oka Lázár János "vasútellenessége és aszfaltszerelme"

Az LMP szerint a kormány prioritásai rossz irányba mutatnak, mivel a gyorsforgalmi úthálózat helyett a vasútfejlesztésre kellene összpontosítani.

Az LMP szerint a klímaválság közepén nem a gyorsforgalmi úthálózatra kell százmilliárdokat költeni, hanem vasútfejlesztésre.

Gál József, az LMP szóvivője pénteki, online sajtótájékoztatóján kijelentette: 

a vasúti beruházások leállításának oka nyilvánvalóan nem a szankciós infláció, hanem Lázár János "vasútellenessége és aszfaltszerelme".

Az elmúlt napokban az utasok látták a kárát a MÁV-ból kispórolt pénzeknek: balatoni késések, fejpályaudvarok összeomlása, az utastájékoztatás teljes hiánya - mondta a politikus.

Hozzátette, hogy a legnagyobb baj közepén az építési és közlekedési miniszter "néma maradt", azt követően viszont "büszkén posztolta", hogy már dolgozik az M100-as autópálya fejlesztésén. 

Amikor a vasúti közlekedés még nem állt helyre, Lázár János már egy mai áron körülbelül 500 milliárd forintos autópálya-beruházásról tárgyalt a térség fideszes képviselőivel - jegyezte meg az LMP szóvivője, aki szerint ez pontosan mutatja a mai magyar közlekedéspolitika legfontosabb céljait.

Gál József szerint ugyanez a vasútellenesség érhető tetten a budapesti repülőtér esetében, ahol a miniszter csak a bekötőút fejlesztését tartja szükségesnek, a vasúti bekötést már nem.


Főkép forrása:
LMP - Magyarország Zöld Pártja Facebook

További cikkek