Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Független vizsgálat indul a Keleti pályaudvari vonatbaleset ügyében

10perc.hu
2024. 08. 28.
Független vizsgálat indul a Keleti pályaudvari vonatbaleset ügyében

A MÁV új vezérigazgatója, Hegyi Zsolt bejelentette, hogy független vizsgálat tárja fel a Keleti pályaudvarnál történt vonatbaleset okait.

A MÁV új vezérigazgatója, Hegyi Zsolt a Kossuth rádióban bejelentette, hogy a Keleti pályaudvarnál történt vasárnapi kisiklás okait független vizsgálat fogja feltárni. A vonatbaleset kapcsán elmondta, hogy bár a hibát elhárították és a közlekedés azóta folyamatos, a baleset körülményeit alaposan ki kell vizsgálni. „Mindig az a kérdés, hogy ebből a helyzetből tudunk-e általános következtetést levonni” – mondta Hegyi, hozzátéve, hogy a kisiklást egy műszaki probléma okozta, de konkrétumokról csak a vizsgálat után tudnak beszélni - közölte a Telex.

Hegyi kiemelte, hogy a MÁV-nál jelenleg is zajlik a megelőző karbantartás, de hangsúlyozta, hogy ennek hatékonyságát tovább kell javítani. A balesetek elhárítására a MÁV költségvetésében rendelkezésre állnak források, de Hegyi szerint sürgős szükség van az utasokkal való kommunikáció fejlesztésére is, különösen hasonló esetekben.

A közösségi közlekedés fontosságáról szólva Hegyi hangsúlyozta, hogy a fenntarthatósági és társadalmi mobilitási célokat mindenkinek biztosítani kell. Támogatja Lázár János építési és közlekedési miniszter ötpontos tervét, amelynek megvalósítása fokozatosan történik. A pályarekonstrukciók már 2025-ben megkezdődhetnek, míg az új járművek beszerzése hosszabb időt vehet igénybe, a használt vonatok viszont már jövőre érkezhetnek.

A Keleti pályaudvar előtti bevezető vágányszakaszon vasárnap este siklott ki a Kolozsvár felől érkező Claudiopolis InterCity öt kocsija, de szerencsére senki sem sérült meg a balesetben.

Főkép forrása:
MTI/Bruzák Noémi
Címkék:
#MÁV

További cikkek