Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kisiklott egy vonat a Keletinél

10perc.hu
2024. 08. 26.
Kisiklott egy vonat a Keletinél

Vasárnap este kisiklott a Claudiopolis InterCity a Keleti pályaudvar közelében, jelentős vasúti korlátozásokat és késéseket okozva Budapesten.

Vasárnap este a Kolozsvárról Budapestre tartó Claudiopolis InterCity (IC 74) kisiklott a Keleti pályaudvar közelében, amely súlyosan akadályozza a budapesti főpályaudvar forgalmát - írta a Portfolio. A baleset következtében jelentős vasúti korlátozások, hosszú késések és járatkimaradások várhatók a Keleti pályaudvart érintő vasútvonalakon – adta hírül a MÁV.

A MÁV hétfő reggeli közleményében jelezte, hogy még mindig tart a műszaki mentés a helyszínen - számolt be róla a 24.hu. A szakemberek a kisiklott kocsik visszaemelésén dolgoznak annak érdekében, hogy mielőbb újraindulhasson a forgalom. A Keleti pályaudvar jelenleg bizonytalan ideig nem fogad és nem indít vonatokat, az érintett járatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak tovább. A közlemény szerint emiatt hosszabb eljutási időre kell számítani.

A baleset miatt a vasúti jegyek a budapesti közösségi közlekedésben is érvényesek, többek között az M2-es és M4-es metróvonalon, a H8-as HÉV vonalán, valamint bizonyos busz- és villamosjáratokon, amelyek alternatív eljutást biztosítanak az érintett állomásokhoz. Ezenkívül pótlóbuszok közlekednek a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső, valamint Rákos vasútállomás között.

A vasúti baleset politikai visszhangot is kiváltott. Vitézy Dávid közösségi oldalán kemény kritikával illette Lázár János közlekedési minisztert - közölte a Szeretlek Magyarország oldala.

Sokkal nagyobb baj is lehetett volna ebből, ha a két vonat össze is ütközik a kisiklás következtében – ez nem perceken, hanem csak másodperceken múlt. Az biztos, hogy itt most a cinikusan vigyorogva másokra mutogatás, beszólogatás és a klímaváltozásra hivatkozás kevés lesz – írta Vitézy

Véleménye szerint a baleset rávilágít arra, hogy a budapesti fejpályaudvarok és az ezek felé vezető infrastruktúra "rémes állapotban van". Hozzátette: Lázár János a budapesti vasúti beruházások leállításával mélyítette a magyar vasút válságát, és közvetlen felelősséggel bír a kialakult helyzetért.

Főkép forrása:
MTI/Mihádák Zoltán
Címkék:
#MÁV

További cikkek