Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Feljelentette a kormányt Gyurcsány Ferenc

10perc.hu
2024. 08. 26.
Feljelentette a kormányt Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke hűtlen kezelés és pénzmosás gyanújával feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen az Orbán-kormány által végrehajtott 600 milliárd forintos irodaház-vásárlás ügyében.

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció sajtóirodáján keresztül hétfőn jelentette be, hogy hűtlen kezelés és pénzmosás gyanúja miatt feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a 600 milliárd forintos irodaház-vásárlás miatt - közölte a Telex. 

A DK álláspontja szerint egy súlyos lakhatási válság közepén, amikor az albérleti díjak és ingatlanárak az egekbe szöktek, a kormánynak inkább megfizethető lakások építésére kellene fordítania az állami bevételeket.

 „Egy szociáldemokrata kormány nem irodaházakra költi az állami bevételeket” – fogalmazott a párt közleménye, hozzátéve, hogy a 600 milliárd forintból 15 ezer lakás épülhetne fiatalok, egyetemisták és pályakezdők számára. A DK szerint a kormány lépése köztörvényes bűncselekmény, amelyet közönséges lopásnak neveztek.

Augusztus 20-án vált ismertté, hogy a kormány összesen 600 milliárd forintért vásárol irodaházakat Budapesten, amelyeket az ingatlanpiaci szakértők szerint brutálisan túlértékeltek. A vásárolt ingatlanok közé tartozik a Bosnyák téri Zugló Városközpont 244 milliárd forintért, a Dürer Park irodák 100 milliárdért, és a BudaPart irodaházak, amelyek 255 milliárdba kerülnek. A Válasz Online szerint a kormány a piaci árnál 40%-kal többet fizet az ingatlanokért, és ezek az épületek olyan személyekhez köthetők, mint Garancsi István és Tiborcz István, akik közel állnak a miniszterelnökhöz. A Tisza Párt elnöke, Magyar Péter, valamint a Mi Hazánk Mozgalom is bejelentette, hogy feljelentést tesz hűtlen kezelés miatt a kormány ellen.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a legutóbbi kormányinfón úgy nyilatkozott, hogy nem látja, hogy az állam rossz üzletet kötne, mivel speciális helyeket is ki kell építeni az irodákban.

Főkép forrása:
Gyurcsány Ferenc (Facebook)

További cikkek