Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Dobrev Klára keményen kritizálta a kormányzat olimpiai terveit

10perc.hu
2024. 08. 26.
Dobrev Klára keményen kritizálta a kormányzat olimpiai terveit

Dobrev Klára élesen bírálta a kormányt és a 2036-os budapesti olimpiai terveket, hangsúlyozva, hogy az országnak inkább működő közszolgáltatásokra van szüksége.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, újabb éles kritikát fogalmazott meg a kormány politikájával kapcsolatban saját Facebook-oldalán. Bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány inkább cirkuszt biztosít a népnek, mintsem a valódi problémákat kezelné. "Cirkuszt és kenyeret a népnek. Gyűlölöm ezt a mondást. Talán azért, mert Orbánék megfordították. Nem tudnak, vagy nem akarnak kenyeret adni, ezért legyen minél nagyobb a cirkusz" – írta.

Dobrev szerint a kormányzat szándékosan tereli el a figyelmet az ország valódi szükségleteiről, és inkább gyűlölettel teli gladiátorharcokat és sporteseményeket szervez, amelyeket ők "pihe-puha fotelekből" néznek. Különösen elutasította a 2036-os budapesti olimpia ötletét, hangsúlyozva, hogy Magyarországnak nem az olimpiára van szüksége, hanem működő közszolgáltatásokra és méltányos életkörülményekre. "A hazámnak szüksége lenne például háziorvosokra, jó iskolákra, tisztességes fizetésekre és nyugdíjakra, biztonságosan közlekedő vonatokra. Olimpiára nincsen" – fogalmazott határozottan.

Dobrev kijelentette, hogy politikai haszonszerzésből sem támogatja az olimpiai terveket, mivel azok csak tovább rontanák az ország helyzetét. "2036-ra tisztességes béreket, működő egészségügyet, oktatást, európai szintű vasúti közlekedést szeretnék, és ez csak az őrült jobboldali hagymázas világ nélkül lehet elérni" – zárta gondolatait a DK politikusa.


Főkép forrása:
Dobrev Klára Facebook
Címkék:
#Politika

További cikkek