Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Petíciót indít az LMP Lázár János lemondásáért

10perc.hu
2024. 08. 22.
Petíciót indít az LMP Lázár János lemondásáért

Az LMP petíciót indított Lázár János lemondásáért a romló vasúti közlekedés miatt.

Az LMP szóvivője, Gál József csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy pártja petíciót indít Lázár János építési és közlekedési miniszter lemondásáért, ha szeptemberig nem javul a magyar vasúti közlekedés pontossága - írta az ATV. Gál József kifejtette: „Lázár János mondjon le, ha szeptemberben nem növekszik a 2022-es szintre a pontosan érkező Intercity és más feláras távolsági vonatok aránya!”

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a vasúti közlekedés állapota katasztrofálisan romlott az elmúlt években. Míg 2022 szeptemberében az IC vonatok pontossága 55,25 százalék volt, addig 2024 júliusára ez az arány már csak 36,38 százalékra esett vissza. Gál szerint ez egyértelműen a vasúti szolgáltatás minőségének romlását jelenti, és hozzátette: „Baross Gábor elsírná magát, ha látná, milyen állapotban van a magyar vasút.”

Az LMP a petíció mellett országgyűlési határozati javaslatot is be fog nyújtani az ügyben. A szóvivő arra kért mindenkit, aki elégedetlen a MÁV szolgáltatásaival vagy Lázár János munkájával, hogy írja alá a petíciót, és támogassa a változásokat.


Főkép forrása:
Dr.Dézsi Csaba András Facebook oldala

További cikkek